top of page
  • Ģertrūdes draudze

Adventa laika klusuma rekolekcijas

Adventa laikā, no 14. līdz 17. decembrim, aicinām piedalīties Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes organizētās individuāli vadītās klusuma rekolekcijās Mazirbes rekolekciju centrā.

Laikā, kad citiem mēdzam sarūpēt svētku dāvanas, šīs rekolekcijas ir iespēja ko īpašu uzdāvināt sev un Dievam. Dievs priecājas, kad pavadām laiku ar Viņu. Un Viņa klātbūtnē notiek nozīmīgas lietas mūsu dzīvē.

Adventa centrālais vēstījums ir: Kungs ir tuvu! Viņš nāca, nāk un nāks! Adventā mēs pārdomājam Dieva iemiesošanos un ienākšanu pasaulē reiz kā bērniņam un mēs gatavojamies tam, ka piepildīsies Kristus apsolījums atkal atgriezties kā Ķēniņam. Tāpat Advents ir arī brīnišķīgs laiks un iespēja praktizēt dzīvi Dieva tuvumā un klātbūtnē jau tagad un šeit, dzīvojot starp divām Kirstus atnākšanām.

Šīs individuāli vadītās klusuma rekolekcijas ir aicinājums uz satikšanos ar Savu Kungu, nošķiroties no visa tā, kas ikdienā mūs izrausta, izkaisa un sašķeļ. Mūsu dziļākā ilgošanās ir atkal atrast to ticības telpu sevī, kurā sajūtam dziļu klusumu un mieru, ko dāvina Dievklātbūtnes pieredze. Tajā mēs atkal no jauna atklājam, ka, neskatoties uz mūsu novēršanos un izkliedētību, Dievs vienmēr ir ar mums. Viņš ir mums pievērsts, vienmēr uzmanīgs, gatavs dāvināt vislabāko, ko spējam no Viņa saņemt. Lai tas notiktu, pirmais, kas mums ir vajadzīgs, ir mirklis apstāšanās. Tādu iespēju mums piedāvā rekolekcijas, kuru centrā ir Dieva sastapšanās ar mums Adventa laika cilvēkos un notikumos, kurus atklāj Evaņģēlijs.


Šīs rekolekcijas būs piemērotas gan tiem, kuriem jau ir rekolekciju pieredze, gan arī tiem, kuri vēlētos klusuma rekolekcijās piedalīties pirmo reizi.


Pieteikšanās, aizpildot reģistrācijas anketu līdz 8. decembrim.


Rekolekcijas vadīs Ģertrūdes draudzes mācītāji ar komandu. Rekolekciju dalībnieku skaits ir ierobežots un priekšroka tiks dota Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes locekļiem. Detalizētāka informācija par rekolekciju norisi tiks nosūtīta apstiprinātajiem dalībniekiem.


Dalības maksa ir 155 eiro, kuros ietilpst naktsmītnes un maltīšu izmaksas Mazirbes rekolekciju centrā.



Commentaires


bottom of page