top of page
Ģertrūdes draudze

Seminārs “Drošsirdīgs vīrietis”

Par ko būs seminārs “Drošsirdīgs vīrietis”?


Laikā, kad tēma par vīriešu drošsirdību aizstāvēt savas valsts neatkarību, tautas un ģimenes brīvību un dzīvību, kara apstākļos ir kļuvusi aktuāla, ir svarīgi apzināties, ka katra vīrieša labsajūta un labklājība arī ir atkarīga no spējas attīstīt un uzturēt veselīgu seksualitāti.


Seminārs “Drošsirdīgs vīrietis” ir par vīriešu seksuālo dzīvi, disciplīnu un spēju to pasargāt no ievainojošas un destruktīvas pieredzes. Šī semināra mērķis ir stiprināt, atjaunot un, ja nepieciešams, dziedināt vīriešu morālo un garīgo integritāti.


Kas seminārā varēs piedalīties, un cik tajā būs lekcijas?


Seminārā var piedalīties katrs vīrietis, sākot ar 16 gadu vecumu, kurš vēlas padziļināti, drošā un konfidenciālā vidē kopā ar pārējiem kursa dalībniekiem iedziļināties 10 tēmās:


· Vīzija par vīrišķību;

· Dziedināšanas vieta;

· Seksuāls vīrietis;

· Seksa cēlonis, spēks un mērķis;

· Atkarības aplis;

· Izprast vīrieša seksualitāti;

· Seksuālās dzīves apzinātība;

· Ieņemot pozīciju;

· Sargājot sirdi;

· Reālistiskas ekspektācijas


Kas vadīs semināru “Drošsirdīgs vīrietis”?


Semināra vadītājs - mācītājs Krists Kalniņš. Semināra ietvaros lekcijas vadīs mācītāji Didzis Kreicbergs, Oskars Smoļaks un evaņģēlists Jānis Kungs. Kā konsultants attālināti savā pieredzē dalīsies mācītājs Aldis Elberts no Austrālijas.


Semināra vadītājs Krists Kalniņš, kurš ir mācītājs Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, par semināru “Drošsirdīgs vīrietis” raksta sekojošo:

“Pagājušajā gadā seminārs “Drošsirdīgs vīrietis” notika Latvijā pirmo reizi un to vadīju kopā ar mācītāju Aldi. Semināru apmeklēja un pabeidza 43 visdažādākā vecuma vīrieši. Semināra noslēgumā gandrīz katrs no semināra dalībniekiem, daloties iegūtajā pieredzē, atzina, ka šī ir bijusi viennozīmīgi viena no vērtīgākajām pieredzēm, kurā iegūta gan izpratne par savu seksualitāti un iespējām, kā to uzturēt veselu, gan attiecībās, gan bez attiecībām esot, gan arī izpratne par to, ka cīņa par veselu seksuālo dzīvi ir pamatā katra vīrieša dzīves sastāvdaļa.

Neskatoties uz to, ka dzīvojam ar seksuālu informāciju pārsātinātā telpā, ir jāatzīst, ka par vīriešu seksuālās dzīves veselību un cīņu par to Latvijā daudz nerunā un nemāca. Tomēr pavisam noteikti varu teikt, ka tā ir viena no katram vīrietim svarīgām dzīves un attiecību pieredzēm, par kuru nerunājot un to neizprotot, vīriešu dzīvēs ir daudz ievainojumu, pārpratumu, nedrošības un pat baiļu, kuras tikai ar savu apņemšanos un spēku nav iespējams izzināt un uzvarēt. Tādēļ es šo semināru ieteiktu katram vīrietim, jo tas ir domāts gan tiem vīriešiem, kuri ir sākuši izzināt garīgās dzīves ceļu, gan tiem, kuriem šī tēma ir nozīmīga un svarīga.”


Kad, kur seminārs notiks, un cik maksā piedalīšanās seminārā?


Semināra desmit nodarbības notiks trešdienu vakaros no 2. augusta līdz 4. oktobrim Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes draudzes Lutera zālē. Semināra laiks no plkst. 18.30 līdz 21.00.

Semināra dalības maksa par vienu nodarbību ir 12 eiro, bet, maksājot uzreiz par visu kursu - 100 eiro. Rekomendējam apmeklēt visas nodarbības. Katra semināra reizē būs vakariņas. Tāpat visi dalībnieki saņems semināra “Drošsirdīgs vīrietis” dienasgrāmatu un lekcijas materiālu.


Pieteikšanās semināram, aizpildot reģistrācijas ANKETU.

Semināra laikā iespējama individuāla tikšanās ar mācītāju Kristu Kalniņu.


Ja ir kādi jautājumi par semināru, lūdzu, zvaniet mācītājam Kristam Kalniņam (27877717) vai rakstiet uz epastu krists.kalnins@gertrude.lv.



Comentários


bottom of page